OM OSS

Hösten 2019 anordnades en ny litteraturfestival i Vimmerby. Under tre dagar fylldes Vimmerby av evenemang och aktiviteter om litteratur. Barn- och ungdomslitteratur var i centrum, men där fanns något för alla. Författarsamtal, uppläsningar, skrivworkshops och aktiviteter för hela familjen och mycket mer.

Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby och har genom sitt författarskap ständigt fört barnens talan. Med inspiration från henne arbetar festivalen efter mottot Mod, Ansvar och Fantasi. Festivalen står för värden som demokrati, mångfald och yttrandefrihet.

Festivalen är en del i den större satsning på litteratur som nu påbörjats i region Kalmar län. Förutom festivalen omfattar satsningen även andra aktiviteter kring litteratur och stöd till professionella i länet. Satsningen har sin bas i Vimmerby men kommer att ge avtryck i hela länet.

Vimmerby berättar är en litteraturfestival som initierats av Litteraturnod Vimmerby. Den arrangeras för tredje året i rad i oktober månad 2021 i Vimmerby. Som en konsekvens av covid-19 genomförs vinter/vår 2021 en rad författarsamtal samt Litterära salonger, som en förlängning av Vimmerby berättar 2020.


Arrangörer Med stöd av Samarbetspartners
Vimmerby kommun Statens Kulturråd Svenska Barnboksinstitutet
Vimmerby bibliotek   Sparbanksstiftelsen Vimmerby Biblioteksutveckling Region Kalmar  
Vimmerby bokhandel   Region Kalmar län Astrid Lindgren Sällskapet
Vimmerby kulturskola
Vimmerby Stadshotell Studieförbundet Bilda

Linnéuniversitetet
För mer information om Litteraturen i Kalmar län, se Vimmerby kommuns hemsida.

Filmer Vimmerby berättar 2019.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår