OM OSS

I höst anordnas en ny litteraturfestival i Vimmerby. Under tre dagar fylls Vimmerby av evenemang och aktiviteter om litteratur. Barn- och ungdomslitteratur är i centrum, men här finns något för alla. Det blir bland annat författarsamtal, uppläsningar, skrivworkshops och aktiviteter för hela familjen och mycket mer.

Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby och har genom sitt författarskap ständigt fört barnens talan. Med inspiration från henne arbetar festivalen efter mottot Mod, Ansvar och Fantasi. Festivalen står för värden som demokrati, mångfald och yttrandefrihet.

Festivalen är en del i den större satsning på litteratur som nu påbörjats i region Kalmar län. Förutom festivalen omfattar satsningen även andra aktiviteter kring litteratur och stöd till professionella i länet. Satsningen har sin bas i Vimmerby men kommer att ge avtryck i hela länet.

Både festivalen och den större litteratursatsningen har fått stöd av Kulturrådet. Nyligen beviljade Kulturrådet också medel för en så kallad regionförfattare som kommer att anställas under året. Det blir landets första regionförfattare. Sedan tidigare har det funnits en kommunförfattare i Strängnäs.

Festivalen arrangeras av Länslitteraturen och Vimmerby kommun i samarbete med Region Kalmar län, Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby Handel.

 

Arrangörer Med stöd av Samarbetspartners
Vimmerby kommun Statens Kulturråd Författarcentrum Syd
Vimmerby bokhandel Sparbanksstiftelsen Vimmerby Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Näs Region Kalmar län Vimmerby Folkhögskola
Vimmerby bibliotek Rabén & Sjögren Studieförbundet Sensus
Vimmerby kulturskola Vimmerby Stadshotell Vimmerby Tidning
Vimmerby handel Linnéuniversitetet Vimmerby Turistbyrå
Linnéuniversitetet Fiore Byteatern Kalmar länsteater
Filmregion Sydost
Svenska Barnboksinstitutet
Sandströms modehus
ICORN - International Cities of
Refuge Network
Svenska PEN
IBBY, International Board on Books för Young People
Kvarnängens Dagliga verksamhet
Kalmar läns hemslöjd
Biblioteksutveckling Region Kalmar
Nilsson & Månsson
Mercatus Engineering AB
Pensionärernas Bowlingklubb
Vimmerby Hockeys Supporterklubb Offside

 


För mer information om Länslitteraturen Region Kalmar län, se Vimmerby kommuns hemsida.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår